LSŽF surengė protų mūšį ir seminarą

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) Vilniuje surengė Protų mūšį sporto tema. Šią populiarią pramogą po truputį atranda ne tik patys žurnalistai ir aistruoliai, bet ir sportininkai.

Šį kartą LSŽF protų mūšyje apsilankė Lieuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas Artūras Katulis ir beisbolo klubo Pitsburgo „Pirates“ dukterinės komandos žaidėjas Dovydas Neverauskas.

Artūras Katulis dalyvavo su savo įkurtos Sostinės ledo ritulio akademijos ekipa, o D. Neverauskas prisijungė prie beisbolo klubo „Vilnius“ atstovų.

A. Katulis įsteigė ir prizą žaidimo laimėtojams – marškinėlius, kuriuos vilkėdamas žaidė Lietuvos rinktinėje.

Žaidime taip pat dalyvavo Lietuvos kiokušin karatė federacijos komanda, tradicinės karatė klubai „Lūšis“ ir „Danas“, keletas Lietuvos futbolo federacijos darbuotojų, smiginio žaidėjų rinktinė.

Kova dėl pirmosios vietos ir A. Katulio marškinėlių vis dėlto virė tarp dviejų ekipų, kurių pagrindą sudarė sporto žurnalistai. Žaidimo laimėtoja tapo komanda „Kostmose“, vos puse taško aplenkusi pirmojo LSŽF suregto protų mūšio laimėtojus iš „Ronnie O’Sullivan“.

Nugalėtojų ekipoje šį kartą žaidė komentatoriai Nerijus Kesminas, Gediminas Reklatis ir Maksimas Vojevodinas, žurnalistas Tomas Gaubys ir fotografas Robertas Dačkus.

„Žaidimas tikrai patiko, buvo įdomu. Jei tik laikas tiks, kitą kartą su Sostinės ledo ritulio akademijos komanda taip pat dalyvausime“, – po protų mūšio kalbėjo čempionams savo marškinėlius įteikęs A. Katulis.

Protų mūšis – jau antrasis renginys, kurį šią savaitę surengė LSŽF. Vilniečių sporto žurnalistų iniciatyva Kūno kultūros ir sporto departamente buvo surengtas seminaras sporto organizacijoms „Sportas ir žiniasklaida“.

Seminaras surengtas kartu su Lietuvos sporto federacijų sąjunga, dalyvavimas jame buvo nemokamas, todėl pasisemti žinių susirinko beveik pusšimtis sporto vadybininkų iš įvairių federacijų ir klubų.

Seminaro dalyviai buvo supažindinti su padėtimi žiniasklaidos rinkoje, pranešimų spaudai rengimo subtilybėmis, glaudesnio bendradarbiavimo su sporto žurnalistais galimybėmis, informacinių partnerių paieškos niuansais, nepanaudotomis galimybėmis socialiniame tinkle „Facebook“ ir tiesioginėmis renginių transliacijomis internete.

„Seminaras buvo labai naudingas, sužinojau daug dalykų, kuriuos tikrai panaudosime savo veikloje“, – po seminaro kalbėjo Lietuvos boulingo federacijos prezidentas Laimontas Dinius.