Sporto žurnalistų federacijos savaitės renginiai finišavo Dzūkijoje

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) renginių kupina savaitė finišavo Lazdijuose. Lapkričio 19 dieną Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) federacijos nariai surengė išsamų seminarą skirtą sporto organizacijoms apie viešųjų ryšių svarbą, o lapkričio 21-ąją su sporto entuziastais betarpiškai bendravo „Stars and legends“ bare, kur vyko jau tradiciniu tampantis protmūšis.

Ūkanotas, bet nuostabiai jaukus šeštadienis lapkričio 23-iąją padėjo Lietuvos sporto žurnalistų federacijos LSŽF delegacijai atrasti Lazdijų krašto sportą ir gamtos grožį.

Pažintis su Lazdijais sporto žurnalistams prasidėjo nuo susitikimo Sporto centre, kuriam jau keturis dešimtmečius vadovauja Anatolijus Mikutovskis – aistringas tinklinio treneris ir unikalios Pietvakarių Lietuvos tinklinio asociacijos įkūrėjas.

Trečiąją kadencija rajonui vadovaujantis meras Artūras Margelis buvo paprašytas pasidalyti bendravimo su žurnalistais patirtimi. Jis atskleidė, kad puikiai supranta žurnalistų profesiją ir nelaiko akmens užantyje dėl kritinių straipsnių, o Lazdijų savivaldybėje žurnalistai gali dirbti be jokių trukdžių.

Po Lazdijų sporto svarbiausių pasiekimų pristatymo ir pokalbio apie rajono aktualijas LSŽF komandai aikštėje iššūkį metų Lazdijų rajono krepšinio čempionai – Šeštokų „Bangenės“ komanda.

Po varžybų žurnalistai buvo pakviesti į Lazdijų rajono turizmo informacinį centrą, esantį pasienyje su Lenkija, aplankė moderniai įrengtą naują hipodromą, dviračių trasą.

Paskui pažintis su rajonu tęsėsi Kryžių šventovėje pokalbiu su Metelių klebonu Vytautu Prajara, kelione aplink ūke paskendusį Dusios ežerą ir baigėsi ekskursija Metelių regioninio parko lankytojų centre.

„Tai tik maža dalis mūsų rajono. Tam, kad gerai pažintumėte jį, reikia mažiausiai trijų dienų“, – sakė Lazdijų TIC direktorė Roma Stulgienė.

LSŽF prezidentas G.Nenartavičius prisipažino, kad pamatęs daug naujų dalykų, nors pats yra kilęs iš Lazdijų rajono ir visada su malonumu lankosi gimtuose kraštuose.

„Netiesa, kad gyvenimas verda tik didmiesčiuose. Lazdijų krašte sutikome daug nuoširdžių žmonių ir pamatėme daug jų nuveiktų puikių darbų. Nors rajone gyventojų skaičius mažėja, finansinės galimybės yra ribotos, lazdijiečiai suranda būdų gražinti kraštą prasmingai naudodamiesi Europos sąjungos fondų lėšomis, bendradarbiauja su kaimynais lenkais, baltarusiais“, — pastebėjo G.Nenartavičius.