Stalo teniso čempionate – LSŽF prezidento pergalė

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) kartu su Lietuvos stalo teniso asociacija (LSTA) surengė 2015 metų Lietuvos sporto žurnalistų stalo teniso čempionatą. Varžybose jėgas išbandė 16 žiniasklaidos atstovų.

Pirmajame etape žaidėjai burtais buvo suskirstyti į 4 grupes. Jau čia ir buvo užfiksuota pirmoji staigmena. Aukštesniu lygiu anksčiau stalo tenisą žaidęs ir viso žurnalistų čempionato favoritu laikytas Nerijus Kesminas 4-ojoje grupėje pralaimėjo LSŽF prezidentui Gintarui Nenartavičiui, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovui spaudai Robertui Trakiui ir liko už ketvirtfinalio borto.

Kitose grupėse į ketvirtfinalį žengė Stasys Petkus, Mindaugas Augustis, Dalius Matvejevas, Modestas Krukauskas, Maksimas Vojevodinas ir Tomas Gaubys. Šiame etape atkakliausia kova vyko tarp M. Vojevodino ir M. Krukausko, o pergalę rezultatu 3:2 iškovojo „Viasat Sport Baltic“ komentatorius M. Vojevodinas.

Tuo metu G. Nenartavičius 3:1 palaužė S. Petkų, D. Matvejevas tokiu pat rezultatu – T. Gaubį, o R. Trakys 3:0 įveikė M. Augustį.

Pusfinalyje rimtesnės kovos nebuvo: R. Trakys nugalėjo M. Vojevodiną 3:1, o G. Nenartavičius – D. Matvejevą 3:0.

Turnyras vyko 2 minusų sistema, tad pusfinalyje pralaimėję žurnalistai turėjo sužaisti dar po papildomą mačą dėl teisės dalyvauti mažajame finale. Vis dėlto tiek M. Vojevodinas, tiek D. Matvejevas įveikė varžovus vienodu rezultatu 2:0 ir susikovė dėl trečiosios vietos. Šiame mače geriau sekėsi D. Matvejevui, nugalėjusiam 3:0.

Grupės varžybose G. Nenartavičius įveikė R. Trakį 2:1, o per lemiamą čempionato dvikovą dar kartą įrodė savo pranašumą – šį kartą rezultatu 4:2.

Po finalo stalo tenisininkai Arnoldas ir Tonetas Domeikos žurnalistams pademonstravo parodomąją programą, o po jos G. Nenartavičius gavo progą išbandyti jėgas su Lietuvos čempione Egle Stuckyte. Linksmoje dvikovoje sportininkė įrodė, kad žurnalistams bandyti lygiuotis su profesionaliais stalo tenisininkais tikrai neverta.

Po turnyro LSTA prezidentas Rimgaudas Balaiša apdovanojo prizininkus specialiais prizais, o vėliau dar surengė žurnalistams viktoriną, kurioje buvo galima laimėti V. Bogušo parengtą Lietuvos stalo teniso enciklopediją.

ČEMPIONATO REZULTATAI