Padelio teniso subtilybes aikštėje siekė perkąsti ir sporto žurnalistai

Pasijusti tikrais padelio teniso asais, kurie šį savaitgalį Dubingiuose varžysis pasaulio padelio čempionato kvalifikaciniame turnyre – tokią galimybę turėjo Lietuvos sporto žurnalistai, kuriuos susipažinti su šios sporto šakos niuansais ir sudalyvauti turnyre antradienį pasikvietė Lietuvos padelio federacija (LPF) ir jos viceprezidentas krepšinio legenda Šarūnas Marčiulionis.

890

Su viena labiausiai pasaulyje populiarėjančia ir jau daugiau kaip 10 milijonų profesionalių padelio tenisininkų skaičiuojančia sporto šaka tądien susipažino Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) atstovai: „Lietuvos ryto“ televizijos, radijo stoties M-1, naujienų agentūros ELTA, „Viasat Sport Baltic“, portalo lrytas.lt bei nepriklausomi šalies sporto žurnalistai.

Apie padelio teniso subtilybes papasakojęs ir neįprastą raketę laikyti iškart visus pamokęs Š.Marčiulionis pasidžiaugė rengiamomis „LPF žurnalistų taurės“ kovomis bei nutarė dar labiau sukurti intrigą kovose: kaip vienas iš varžybų rengėjas pranešė, jog taurės akistatose vieną komandą sudarys profesionalas ir tik ką su taisyklėmis susipažinęs sporto žurnalistas.

Padelio tenisas – sportas, turintis tiesioginių sąsajų su tenisu. Tai žaidimas, kuriuo gali mėgautis visi – ir jauni, ir vyresni: mat vyresnio amžiaus žaidėjams nereikia didelio fizinio pasiruošimo, nes aikštelė, lyginant su teniso, yra mažesnė, taip pat padelio tenisas yra žaidžiamas dvejetais, taigi apkrova yra nedidelė. Bet svarbiausia – tai labai linksmas sportas.

Padelio tenise taškų skaičiavimas yra lygiai toks pats kaip tenise, tačiau šis žaidimas turi savitas taisykles. Lyginant su tenisu, padavimas yra ne toks reikšmingas, nes paduodant kamuoliukas pirmiausiai turi atsimušti nuo aikštės paviršiaus ir tik tada būti smūgiuojamas.

Taip pat, kamuoliukui atmušti galima naudotis sienomis. Tarp teniso ir padelio teniso smūgių yra didelis skirtumas: tenise smūgiai yra tiesioginiai bei daromi stipriai užsimojus, tuo tarpu padelio tenise žaidėjai kamuoliuką “stumia” be didelio užsimojimo, nes galingam smūgiui atlikti nėra laiko.

13533056_1250274801650714_52761043109200467_nPo burtų traukimų ir dviejų grupių sudarymo bei prasidėjusioje įnirtingoje kovoje Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne esančiuose dvejose padelio teniso aikštėse, į finalą prasibrovė „Lietuvos ryto“ televizijos sporto redaktorius Edgaras Maslauskas bei jo komandos draugas Š.Marčiulionis bei portalo lrytas.lt sporto skyriaus redaktorius Modestas Krukauskas ir padelio teniso treneris Artūras Molis.

Kaip ir visi grupių mačai, taip ir finalas buvo žaidžiamas iki vieno seto – po nemažai plojimų sulaukusio mačo pergalę 6:2 ir pagrindines taures iškovojo M.Krukauskas ir A.Molis.

13501825_1250274808317380_2370281146517381863_n„Tai buvo gera proga sporto žurnalistams sužinoti apie šią sporto šaką – nors pasaulyje ir Europoje nereikia pasakoti apie padelio teniso taisykles, manau, dabar daliai susirinkusių Lietuvos žurnalistų atsivėrė naujo sporto vartai: nors padelį kad ir toje pačioje Ispanijoje pradedama treniruotis nuo vaikystės, tačiau pasaulio reitingo lyderiai būna ir keturiasdešimtmečiai. Tai tik į rodo, kad padelio tenisas yra labai universalus ir visiems prieinamas sportas. Tad kai kam dar yra galimybė pagalvoti ir apie Lietuvos rinktinę“, – linksmai kalbėjo Š.Marčiulionis.

Lietuvos padelio teniso federacija šiomis dienomis rengiasi tarptautinėms varžyboms – liepos 2-3 dienomis Dubingiuose vyks 13-ojo pasaulio padelio čempionato kvalifikacinis turnyras, kuriame rungtyniaus Lietuvos, Olandijos, Jungtinės Karalystės ir Suomijos nacionalinės rinktinės.

Per pastaruosius metus padelio tenisas pradėjo plisti tokiose šalyse kaip Brazilija, Urugvajus, Čilė, Paragvajus, JAV, Kanada, Portugalija, Prancūzija, Belgija, Italija, Olandija, Suomija ir t.t. Sparčiai populiarėjanti sporto šaka taip pat pasiekė ir Didžiąją Britaniją.