Sporto žurnalistui Mažvydui Laurinaičiui – pasaulinis įvertinimas 

Pirmadienį Budapešte (Vengrija), „Corinthia“ viešbutyje, surengtoje antrųjų Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) adovanojimų ceremonijoje ant scenos kopė ir Lietuvos atstovas – portalo Tv3.lt sporto žurnalistas Mažvydas Laurinaitis tapo laureatu „Jaunųjų žurnalistų“ iki 30 metų) kategorijoje. Lietuvis apdovanotas už geriausią straipsnį. Mažvydui prizą įteikė Tarptautinės kultūrizmo ir kūno rengybos federacijos (IFBB) prezidentas ispanas Rafael Santonja. Į geriausiųjų penketą dar pateko Jungtinės Karalystės, Nujosios Zelandijos, Kinijos ir Ganos sporto žurnalistų darbai.

Daugiau nei penkerius metus =iniasklaidoje dirbantis M. Laurinaitis konkursui pateikė straipsnį „Garsiam Lietuvos treneriui – sunkūs kaltinimai seksualiniu priekabiavimu“. 

Laureatai ir prizininkai paskelbti 13-oje nominacijų. Apdovanojimams buvo pateikti net 1754 darbai iš 125 pasaulio šalių. Konkurse dalyvavo septyni Lietuvos žurnalistai. Aštuonių nominacijų prizininkai išsidalijo ir pinigines premijas – atitinkamai 8, 3 ir 2 tūkst. JAV dolerių. Trijų „Jaunųjų žurnalistų“ kategorijos nominacijų nugalėtojams, tarp jų ir M. Laurinaičiui, atiteko kelionė ir akreditacija į gegužės pabaigoje Stambule (Turkija) vyksiantį UEFA Čempionų lygos finalą. Dar dviem sporto žurnalistams įteikti spacialūs prizai.

„Smagu, kai tavo darbas yra įvertinamas pasaulyje. Tikrai nesitikėju laimėti. Esu labai laimingas. Ačiū visiems, kurie padėjo rengiant straipsnį, o ypač tiems pašnekovams, kurie nepabūgo kalbėti apie tokius skaudžius dalykus, – po apdovanojimų ceremonijos sakė M. Laurinaitis. Tikiuosi, kad ateityje šiame AIPS konkurse dalyvaus dar daugiau kolegų iš Lietuvos. Turime puikių sporto žurnalistų, fotografų, televizijos veidų, kurių darbai yra pasaulinio lygio, bet kuklumas dažnai nugali ir pagalvojame, kad negalime lygiuotis su geriausiais.“

Renginio metu buvo apdovanoti žurnalistai iš pasaulinių gigantų BBC, AFP, „Xinhua“, „Getty Images“, „The Daily Telegraph“, „Boston Globe“, „The Guardian“, ABC, „NBC Sports“ ir kitų.

Beje, dar prieš apdovanojimus M. Laurinaitis dalyvavo sporto žurnalistų susitikime su Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentu Gianni Infantino. Po susitikimo jis paspaudė ranką ir jaunajam žurnalistui iš Lietuvos.

Antradienį Budapešte prasidėjo 83-iasis AIPS kongresas, kuriame tarp beveik 90 šalių delegatų yra ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) prezidentas Tautvydas Vencevičius bei generalinis sekretorius Tomas Gaubys. 

„Labai džiaugiamės Mažvydo pasiekimu. Lietuvos vardas nuskambėjo visame pasaulyje. Tai – istorinis įvykis mūsų šalies žiniasklaidos istorijoje. Kviečiame kolegas aktyviau išbandyti jėgas įvairiuose konkursuose. M. Laurinaičio pavyzdys parodė, kad galima ne tik dalyvauti, bet įmanoma ir laimėti“, – sakė LSŽF prezidentas T. Vencevičius.

LSŽF informacija