Geriausioje vasario sporto nuotraukoje – emocingasis Š. Jasikevičius

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rengiamo „Mėnesio sporto nuotraukos“ konkurso antruoju šių metų laureatu tapo jaunasis fotografas iš Vilniaus Lukas Bartkus. Jo nuotrauka, kurioje įamžintos Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus emocijos Eurolygos rungtynėse, tapo geriausiu vasario mėnesio kadru.

Foto: Lukas Bartkus

„Nuotrauką su Jasikevičiumi pasirinkau nugalėtoja, nes be gerai pagautos emocinės akimirkos ji perteikia šiandienos aktualiją – koronaviruso perdavimą oro lašeliniu būdu. Mus jau pradėjo pasiekti žinios, kad yra susirgusių sportininkų ir jau stabdoma dalis varžybų”, – argumentavo savo pasirinkimą buvęs Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

L. Bartkus surinko 15 taškų iš 39 galimų. Antrą vietą užėmė šiaulietis Evaldas Černiauskas (www.tubukas.info; 12 tšk.), konkurso organizatoriams pateikęs nuotrauką iš Lietuvos jaunimo graikų – romėnų, laisvųjų ir moterų imtynių čempionato.

Foto: Evaldas Černiauskas/www.tubukas.info

Trečioje vietoje – marijampolietis Vytautas Kuralavičius (10 tšk.). Jis užfiksavo Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų ginčą. 

Foto: Vytautas Kuralavičius

Vasario mėnesio sporto nuotraukos rinkimuose dalyvavo 15 Lietuvos fotografų. Nuotraukas vertino 13 fotografijos, žiniasklaidos ir sporto atstovų. L. Bartkui bus įteikta LSŽF rėmėjo „Hummel“ dovana.