Geriausia liepos sporto nuotrauka „gimė“ viešajame transporte

Geriausios liepos mėnesio sporto nuotraukos rinkimuose intriga išliko iki konkurso pabaigos.  Net keturi fotografai buvo lyderiais ir tik paskutinio konkurso komisijos nario sprendimas lėmė, kad Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rengiamo „Mėnesio sporto nuotraukos“ konkurso septintuoju šių metų laureatu tapo fotografas Alfredas Pliadis. 

Foto: Alfredas Pliadis

„Ši nuotrauka yra daugialypė, atskleidžianti daug prasmių, sąsajų ir prisiminimų. Ji nėra vienkartinės momentinės emocijos fotografija, o ilgalaikė įvairių gyvenimo sluoksnių vizualinio metraščio kūrėja“, – argumentavo savo sprendimą skirti pirmą vietą Lietuvos meno kūrėjų asociacijos vadovas fotožurnalistas Jonas Staselis. Fotografas nuotrauką padarė Vilniaus viešajame transporte telefono kamera. A. Pliadis surinko 14 taškų iš 36 galimų.  

Antroje vietoje – automobilių sporto fotografas Vytautas Pilkauskas, surinkęs 12 taškų. „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybų metu Mariaus Žiukelio automobilis išlėkė iš trasos, kliudė šalia trasos esančią tvorą, kurios vienas iš gana masyvių stulpų per priekinį stiklą įlėkė tiesiai į automobilio saloną. Laimei, nei lenktynininkas, nei šturmanas nebuvo sužeisti, tik patyrė šoką. Apie tai, kad ekipažui viskas gerai, informuoja iškelta OK lentelė, tačiau vaizdas stikle informuoja, kad viskas galėjo baigtis labai liūdnai. Vėliau ekipažas tęsė varžybas toliau.

Foto: Vytautas Pilkauskas

Trečią vietą užėmė du fotografai – Gintaras Šiuparys, užfiksavęs išraiškingą krepšininko reakciją ir Augustas Četkauskas, konkursui pateikęs nuotrauką iš ekstremalaus bėgimo su kliūtimis „Alfa Run 2020“. Jie surinko po 11 taškų. 

Foto: Gintaras Šiuparys
Foto: Augustas Četkauskas

Geriausios liepos mėnesio sporto nuotraukos rinkimuose dalyvavo 17 Lietuvos fotografų. Nuotraukas vertino 12 fotografijos, žiniasklaidos ir sporto atstovų. Nugalėtojui bus įteikta LSŽF rėmėjo „Hummel“ dovana – 100 eurų vertės čekis.