Spaudos dienos proga – tradicinės krepšinio rungtynės

Gegužės 7-ąją paminėjus Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) sporto žurnalistus pakvietė į tradicines krepšinio rungtynes. Kasmet vykstančiame renginyje Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) komandai iššūkį metė „Perlo“ ekipa.

„Džiaugiuosi, kad ši graži tradicija gyvuoja jau ne vienerius metus. Žiniasklaida – neatsiejama ir labai svarbi sporto dalis, tai tarsi tarpininkas tarp sportininkų ir sirgalių.

Šios rungtynės – mums puiki proga padėkoti žurnalistams už  jų darbą ir dėmesį olimpiniam sportui. Jiems – pabendrauti, pasivaržyti ir gerai praleisti laiką“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Simboliška, kad jau eilę metų Spaudos dieną sporto žurnalistai pamini krepšinio aikštėje. Visada smagu kai yra proga ne tik rašyti, komentuoti, pranešti rezultatus, bet ir patiems paimti kamuolį į rankas. Ačiū LTOK už puoselėjamą tradiciją“, – sakė LSŽF prezidentas Tautvydas Vencevičius.

Rungtynes 105:62 (30:16, 27:27, 28:6, 20:13) laimėjo „Perlo“ komanda.

Rezultatyviausias LSŽF komandoje buvo Gediminas Žygelis. Jis surinko 16 taškų. Nugalėtojams daugiausiai taškų – 19 – pelnė Justinas Bakšys.

LSŽF ekipai dar atstovavo Rytis Sabas, Stasys Petkus, Julius Bliūdžius, Mantas Krasnickas, Lukas Malinauskas, Rimas Mauricas, Andrius Čerškus, Gedas Saročka, Rytis Kazlauskas ir Karolis Tretjakas.

LTOK ir LSŽF informacija
Foto: Alfredas Pliadis