2007

Metų sportininkas

1. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika) – 34,7 proc. balsų
2. Ramūnas Šiškauskas (krepšinis) – 30,4
3. Mindaugas Ežerskis (graikų-romėnų imtynės) – 13

Metų sportininkė

1. Viktorija Žemaitytė (lengvoji atletika) – 69,7 proc.
2. Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė) – 13
3. Edita Pučinskaitė (dviračiai) – 6,5

Metų komanda

1. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė – 56,5 proc.
2. Lietuvos studentų vaikinų rinktinė – 17,3
3. Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio klubas – 12

Metų treneris

1. Ramūnas Butautas (Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Rygos ASK) – 50 proc.
2. Algimantas Liubinskas (Lietuvos futbolo rinktinė) – 18,1
3. Remigijus Balžekas (tenisas) – 9,1


Geriausiais 2007 metų Lietuvos sportininkais šalies sporto žurnalistai išrinko disko metiką Virgilijų Alekną ir septynkovininkę Viktoriją Žemaitytę.

Nors V. Aleknai šiemet Osakoje (Japonija) dėl traumos nepavyko apginti pasaulio čempiono titulo, tačiau neliko neįvertinta jo beveik dvejus metus trukusi 37 pergalių serija. Be to, šiemet V. Aleknai buvo suteiktas Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) sporto čempiono titulas, kuriuo, be lietuvio, gali pasigirti tik dar aštuoni pasaulio sportininkai.

Septynkovininkė V. Žemaitytė šiemet tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionato nugalėtoja bei iškovojo Bankoke (Tailandas) vykusių pasaulinių studentų vasaros žaidynių (universiados) aukso medalį.

Metų komandos titulas atiteko Europos čempionato bronzą iškovojusiai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei, o geriausiu treneriu išrinktas nacionalinės krepšinio komandos strategas Ramūnas Butautas.

Trečią kartą surengtuose rinkimuose balsavo beveik 50 Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) narių.

Kartu su sportininkais pasveikinti ir Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai. Jiems įteiktos tradicinės šviesios atminties žurnalistų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko premijos.

LSŽF prezidiumo sprendimu, R. Grinbergienės premija, kurią įsteigė loterijų firma „Olifėja”, už ryškiausius metų darbus skirta dienraščio „Lietuvos rytas” ir žurnalo „Krepšinis” žurnalistei Ritai Stankevičiūtei. A. Krukausko premija, kurią įsteigė Lietuvos sporto draugija „Žalgiris”, už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai, skirta Vytautui Gudeliui. Ilgametis sporto leidinių dailininkas, kolekcininkas ir muziejininkas šiemet daugiausia prisidėjo išleidžiant LSŽF 50-mečiui skirtą knygą „Žmonės ir startai”.

„Metai buvo kupini įvykių, todėl buvo iš ko rinktis. Neabejojame, kad ir kiti olimpiniai metai nepašykštės sportininkams medalių ir pergalių, o mums – daug darbo”, – sakė LSŽF prezidentė Laima Janušonytė.